روش خمکاری ورق های نازک به طور کلی و اساسی دو روش است. یا به صورت دستی این کار انجام می شود، یا به صورت ماشینی این کار صورت می گیرد.
به طور معمول در روش دستی دستگاه ها و ماشین آلات نقشی ندارند.ابزار مهم و مورد استفاده در این روش چکش و انبر وگیره می باشد.
اما در روش ماشینی همین طور که از اسمش معلوم است، دستگاه ها و ماشین الات و البته تجهیزات مخصوص نقش بسیار مهمی دارند؛ تا برای انجام خمکاری در دسترس باشند.
هم چنین برای این که روش دستی یا ماشینی تعیین شود، بفهمیم کدام روش بهتر است، باید ضخامت، شکل و هم چنین ابعاد و اندازه ی مورد نظر بررسی و سنجیده شود.
پس از بررسی به انتخاب بهترین روش خمکاری پرداخته شود که آیا به روش ماشینی باشد و یا دستی.
همان طور که گفته شد؛ در روش دستی ابزار الات بسیار ساده ای مورد استفاده قرار می گیرد.
ورق های نازک را به کمک گیره مخصوص در مکان مورد نظر ثابت نگه می دارند.سپس توسط چکش مخصوص ضربات را پیوسته وارد می کنند.
برای ورق های نازک به علت ضخامت بسیار کم به صورت روش دستی می توان کار خمکاری را انجام داد. با ضربه زدن پیوسته توسط چکش این کار را انجام داد.
نکته ی مهمی که در هنگام چکش کاری باید به آن دقت شود، هنگام ضربه های چکشی به ورق نازک آسیبی به آن وارد نشود.
لازم است که از تکه چوبی استفاده کنیم. که این چوب را در محلی که قرار است ضربات چکش وارد شود می گذاریم. تا بدون آسیب کار انجام شود.
برای روش خمکاری ورق های نازک از دستگاه های خمکاری دستی هم می توان استفاده کرد . این دستگاه ها کاملا ساده بوده و تنها برای ورق هایی که نازک و ضخامت بسیار کمی دارند استفاده می شود.
این دستگاه دارای اجزایی شامل فک ثابت، فک متحرک که ورق نازک مورد نظر را بین این دو قرار می دهند.توسط دستگاه یا اهرم خم کننده این کار را به راحتی انجام می دهند.
این دستگاه قابلیت خم کردن را تا ضخامت ۳ میلی متر دارد و اگر بیش تر باشد امکانش وجود ندارد.
اگر ضخامت ورق مورد نظر از ۳ میلی بیش تر بود در این صورت روش دستی نمی تواند پاسخ گو باشد. به علت شکنندگی این ورق ها ابتدا این ورق ها را گرم می کنند، بعد توسط دستگاه های مخصوص و ماشین الات خمکاری ، کار خم کردن را آغاز می کنند.
هم چنین دستگاه های خمکاری دارای انواعی هستند. خم کن ساده هستند و یا نوع دیگر آن خمکن هیدرولیکی است. یا خمکن ستونی که این مورد جز خمکن های ساده محسوب می شود.
نکاتی که باید در هنگام خمکاری رعایت شود، نکات ایمنی بوده تا اسیب و خسارتی ایجاد نشود. هم چنین برای انجام انواع خدمات خمکاری لازم است ، که لباس کار وجود داشته باشد. هم چنین از دستکش های مخصوص انجام این کار نیز باید استفاده شود.
چرا که در هنگام کار، چه به روش ساده ، دستی و چه به روش ماشینی دست به طور کامل دخالت دارد. در صورت بروز هر گونه سهل انگاری و خطا امکان ایجاد حوادث های ناگوار وجود دارد و خسارت های مالی و جانی را به وجود می آورد.
پس رعایت نکات ایمنی و استفاده از لباس کار و دستکش های مخصوص جز موارد مهم محسوب می شود.
هم چنین در ارتباط با نکات انجام کار هم گفته شد، که ورق هایی تا ضخامت ۳ میلی متر جز ورق های نازک محسوب می شوند. توسط دستگاه های خمکاری ساده و یا به روش دستی خمکاری انجام می شود.
به همین علت برای این که کار به درستی صورت بگیرد . ابتدا باید ورق ها را از نظر ضخامتی اندازه گیری کرد. سپس روش مناسب را انتخاب کرد که این مورد هم جز نکات خمکاری محسوب می شود.
لازم به ذکر است که اگر ضخامت ورق از ۳ میلی متر بیش تر بود. باید از ابزار و دستگاه های مخصوص خمکاری استفاده گردد.
در فرایند خم کاری پارامتر هایی وجود دارد. این پارامتر ها در ارتباط با شعاع است، که تنظیم شعاع داخلی خم این گونه است که این شعاع را از محور خم تا قسمت میانی خم فاصله ای که وجود دارد؛ را شعاع داخلی خم می خوانند.
شعاع بعدی که جز پارامتر بعدی خمکاری محسوب می شود.
خم شعاع خارجی است که این خم فاصله ی شعاع خم داخلی را با ضخامتی که ورق دارد و اندازه گیری هم شده جمع می کنند.مقدار شعاع خم خارجی حساب می شود.
پس از محاسبه این اعداد با داشتن فرمول مخصوص به خود میزان عدد نهایی را محاسبه می کنند. کار خمکاری را با دقت بیش تر و طبق اعداد به دست آمده انجام می دهند.
برای برش زدن انواع ورق های نازک امروزه از برش های لیزری استفاده می شود. هم چنین علاوه بر این مورد در اکثر فناوری ها از جمله در مدرسه ها، مراکز های خرید و مراکزی که کسب و کار های کوچکی مورد استفاده قرار می گیرند.
در انجام برش های لیزری نوعی لیزر بسیار قوی روی ورق نازک که قصد داریم ، آن را برش بزنیم گذاشته می شود.
هم چنین موارد استفاده ی دیگر این برش های لیزری در برش زدن هایی برای طراحی و انواع حکاکی های زیبا بر روی اجسام با مواد های مختلف مورد استفاده هستند.
برای تولیدات محصولات مختلف هم در برخی موارد نیاز به برش زدن توسط لیزر است؛ که این دستگاه ها قابلیت انجام این کارها را دارند.
امروزه برش زدن لیزر توسط ابزار آلات بسیار پیشرفته و مجهز انجام می شود.
برای برش زدن ورق های نازک از پرتو های تک فرکانسی و با سرعت بالا و کیفیت عالی استفاده می گردد. و به راحتی برش می خورد.
این دستگاه های مجهز نیز توانایی برش زدن تمامی اشکال ساده و پیچیده و انواع اشکال هندسی را دارند.
بر روی مواد مختلف صورت می گیرد.
هم چنین توانایی دیگر این دستگاه ها در این است که برش فلزات و ورق های نازک را هم در تمامی اشکال و با دقت و سرعت بالا انجام دهند.
قطر برش لیزر در انواع فلزات درنوع کار برشلیزر بسیار تاثیر گذار است . برش لیزر فلزات دستگاه لیزر فلزات را دستگاه برش فلزات هم نامیده شده است . از نوع تکنولوژی ...
فرآیند برش لیزری در حال حاضر در شرکت ها و کارخانه های گوناگون از انواع دستگاه های برش لیزری استفاده می شود.این دستگاه در سراسر جهان کاربرد های منحصر به ...
انواع برش لیزری یعنی تقویت نور توسط اشعه های لیزر تابش که زمان پیدایش آن در دهه ۶۰ بوده و شکل جدیدی از انرژی به وجود آمده. که در ساخت ...
دستگاه برش لیزر فلزات حضور چشم گیری در صنایع دنیا را ایفا میکند. استفاده از لیزر برای برش دادن متریال های گوناگون باعث شده تا انسان به راحتی بتواند. انواع ...
دستگاه برش لیزر فایبر یکی از پیشرفته ترین دستگاه های لیزر در جهان شناخته شده است.این دستگاه کاربرد بسیار گسترده ای در صنایع گوناگون داشته و امروزه در کارخانه های ...