جوشکاری برنج

جوشکاری برنج

جوشکاری برنج نیز مانند جوشکاری دیگر ورق ها دارای نیازهای خاصی می باشد. و تکنیک ها و حساسیت های خاص خود را نیاز دارد.

جوشکاری چیست؟

برای اتصال دو قطعه به هم ازجوشکاری استفاده میشود. که جوشکاری یکی از قدیمی ترین روش های متصل کردن دو قطعه به هم می باشد.

جوشکاری مدرن

با توجه به نوع مواد مورد استفاده و یا محل انجام جوشکاری آن راه های  مختلفی وجود دارد. درفرآیند جوشکاری با استفاده از گرم کردن محل و یا ذوب مواد دو قطعه ی فلزی یا غیر فلزی به هم متصل میگردند.

در فرآیند جوشکاری اگر به پارامترهای جوشکاری توجه نگردد.  ممکن است محصول مورد قبول و خوبی تولید نگردد. که این گرم کردن و ذوب کردن به وسیله روش های مختلفی صورت می گیرد.

به خاطر همین جوشکاری نیز روش های مختلفی دارد که روش های اصلی آن موارد زیر می باشد.

روش های مختلف جوشکاری

در حالت جامد

 با گاز اکسیژن

 مقاومتی

فرآیند جوشکاری برنج

در فرآیند جوشکاری به جز ذوب کردن فلز پایه، عموماً از یک ماده ای تحت عنوان پرکننده یا فیلر نقطه اتصال  استفاده میکنند. تا حوضی از مواد مذاب به وجود آید. بعد از خنک شدن و اتصال درست انجام شدن حتی از فلز یا ماده پایه نیز قوی تر میباشد. 

ضمناً برای تولید جوش میتوان از فشار به علاوه گرما  و یا ازفشار تنها استفاده کرد. همچنین در جوشکاری نوعی محافظ برای محافظت از فلزات پرکننده یا فلزات ذوب شونده در مقابل اکسیداسیون و یا آلودگی لازم دارید.

جوشکاری برنج و مشخصات ورق برنج

مهمترین آلیاژ مس برنج میباشد. از حدود شصت درصد مس و چهل درصد روی و گاهاً مقداری قلع و مقداری سرب  درست شده است. فلز برنج مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی و پوسیدگی دارد. ولی جوشکاری با این فلز بسیار سخت است. زیرا روی در حرارت نزدیک ذوب برنج بخار میشود.
درموقع جوشکاری، روی بخار میشود و اکسید روی را به وجود می آورد. چون اکسید روی تیره است مکان جوشکاری تیره میشود. به خاطر همین جوشکاری را بسیار سخت می کند. همچنین گاز هایی که از این روش تولید می شود خطرناک است. و اگر در مکان سر بسته کار میکنید. تهویه مناسب باشد و این گازها خارج شود.

اهمیت سرعت در جوش

درموقع جوشکاری سرعت عمل خیلی مهم میباشد.  باید تا جایی که می توانید سریعتر عمل کرده تا گرده جوش زیادی به وجود نیاید. برای تبخیر روی مجالی نباشد. برنج را با الکترودهای گرافیتی و الکترودهای معمولی جوشکاری میکنند. دراین روش از قطب معکوس استفاده میکنند.

فاصله قوس الکتریکی در این روش باید ۵ تا ۶ میلیمتر باشد. جوش دادن برنج نسبت به مس، فولاد و چدن بسیار ساده تر میباشد و مستحکم است. در این روش جوشکاری انقباض، انبساط برنج زیاد بوده به همین دلیل نمیتوانید تنها با چند نقطه جوش به هم متصل کرد.

 بلکه باید با کمک بست هائی در هنگام جوشکاری می توان آنها را به هم وصل کرد تا از پیچیدگی ممانعت به عمل آید.

نکات مهم در جوش کاری برنج

باید دقت کنید که در جوشکاری برنج از سیم های مخصوص  این کار استفاده شود. که مقدار مس این سیمها چهل و دو تا هشتاد و دو درصد میباشد. و دراین روش باید از گرد جوشکاری استفاده کرد زیرا از اکسیداسیون ممانعت میکند. از  تنه کار در جوشکاری برنج نباید استفاده کنید چون درز جوش را می خورد و آن را مختل مینماید.
همچنین باید شعله را طوری تنظیم کنید. که اکسیژن آن از استیلن بیشتر باشد. به دلیل اینکه فلز روی در دمای۴۱۹ درجه ذوب میشود. در دمای ۹۱۰درجه بخار میگردد و رسوبی از روی و اکسید روی را به وجود می آورد.


این مقدار اکسیژن شعله به نوع آلیاژ بستگی دارد. و می توانید ابتدا به طور آزمایشی یک قطعه از آن را جوش بدهید. اگر بعد از جوش مشخص شد که درز جوش خوردگی و سوراخ شدگی ندارد. دراین صورت می توانید کار را شروع کنید. 

البته اکسیژن زیاد ازحد هم می تواند  باعث کثیف شدن جوش گردد. ورقهایی که از ۴ میلی متر نازکتر باشند را از راست به چپ و ورقهایی که از۴میلی متر ضخیم تر باشند را از چپ به راست جوشکاری میکنند. همچنین باید به چکش کاری و خارج کردن گازهای خطرناک و تهویه مناسب و بازکردن درب و پنجره ها و استفاده از ماسک های مخصوص جوشکاری توجه ویژه داشته باشید.

نکات ایمنی جوشکاری برنج

توجه داشته باشید در کنار تمام عواملی که گفته شد. باید حتما نکات ایمنی هم رعایت شود. حتما از عینک ایمنی دستکش مخصوص و لباس مخصوص استفاده شود. و هرگز این کار را در مکان بسته انجام ندهید. این کار باید درمحیط باز صورت گیرد. چراکه درمحیط بسته باعث به وجود آمدن گاز سمی میشود. برای تنفس انسان مشکلات فراوانی ایجاد میکند.

 اما در کل سعی کنید این کار را خودتان انجام ندهید. و آن را به کاردان آن یعنی متخصص جوشکاری بسپارید درست است که هزینه دارد ولی منزل در امان است. 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × 5 =

پروژه های ما



تاثیر قطر برش لیزر در انواع فلزات

تاثیر قطر برش لیزر در انواع فلزات

قطر برش لیزر در انواع فلزات درنوع کار برشلیزر بسیار تاثیر گذار است . برش لیزر فلزات دستگاه لیزر فلزات را دستگاه برش فلزات هم نامیده شده است . از نوع تکنولوژی ...

فرآیند برش لیزری چیست ؟

فرآیند برش لیزری چیست ؟

فرآیند برش لیزری در حال حاضر در شرکت ها و کارخانه های گوناگون از انواع دستگاه های برش لیزری استفاده می شود.این دستگاه در سراسر جهان کاربرد های منحصر به ...

انواع برش لیزری

انواع برش لیزری

انواع برش لیزری یعنی تقویت نور توسط اشعه های لیزر تابش که زمان پیدایش آن در دهه ۶۰ بوده و شکل جدیدی از انرژی به وجود آمده. که  در ساخت ...

دستگاه برش لیزری فلزات

دستگاه برش لیزری فلزات

دستگاه برش لیزر فلزات حضور چشم گیری در صنایع دنیا را ایفا میکند. استفاده از لیزر برای برش دادن متریال های گوناگون باعث شده تا انسان به راحتی بتواند. انواع ...

دستگاه لیزر برش فایبر

دستگاه لیزر برش فایبر

دستگاه برش لیزر فایبر یکی از پیشرفته ترین دستگاه های لیزر در جهان شناخته شده است.این دستگاه کاربرد بسیار گسترده ای در صنایع گوناگون داشته و امروزه در کارخانه های ...

ارتباط با ما